La dignitat, l’autoestima i el reconeixement

No és fàcil definir la dignitat, així, en positiu. És una possessió, una condició, un sentiment? La sents trontollar quan et falten al respecte, quan t’ignoren o quan et menystenen; quan t’ofereixen les miques d’un pastís que has cuinat tu, o quan et no et reconeixen la teva vàlua com a professional.

La dignitat va lligada amb l’autoestima, això segur. L’autoestima és allò que et fa sentir orgullós de tu mateix, de la teva manera de ser, de la teva manera de comportar-te i d’allò que aportes a la societat, quan saps que has fet una feina ben feta i que has aportat benefici global.

I el reconeixement? Diuen que és un dels pilars de la felicitat. Perquè no n’hi ha prou amb l’autoestima. Quan et neguen et reconeixement, et fan trontollar la dignitat.

I aleshores, el millor és tancar la porta i girar cua. No et mereixen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *